Hun stabler pasta i en form. Resultatet? SLIK har du aldri spist denne klassikeren før. NAM!


Lukk
Lukk

Pastapai

Se video lenger ned!Lite er så godt som den italienske klassikeren spaghetti bolognese. Rundt omkring i de fleste norske hjem finnes det er slags variant av den retten og den slår an hos de fleste, både store og små. Men hva med å gjøre den litt mer spennende?

Vi fant denne versjonen og fant ut at dette er noe vi MÅ prøve, har du sett noe så… grisete innbydende før? En slags bolognesepai – det kan jo ikke slå feil! Lag kjøttsausen slik du selv foretrekker den og gjør deretter som i videoen og du har en garantert suksess! (Se under videoen for å se mengde og grader i norsk variasjon!)

Dette må du gjøre:

Sett på ovnen på 200 grader til senere.

Cirka 460 gram (ukokt) med pasta som sett i videoen – kok de gjerne noen minutter kortere enn anvist på pakken. Rens i kaldt vann og ha i en spiseskje med olivenolje. Sett dette til side mens du lager kjøttsaus.

Når det er gjort blander du 2.6 desiliter revet parmesanost inn i pastaen.

Sett pastaen stående (som sett i videoen) i en rundt form med cirka 22/23 centimeter i diameter. De skal stå tett sammen.

Spre deretter kjøttsausen oppå. Pass på å dytte så mye du klarer av kjøttsausen ned i hullene på pastaen. Sett så formen inn i den forvarmede ovnen og la stå inne i 15 minutter.

Ha cirka 2.4 desiliter revet mozzarellaost (den kan også være i strimler) oppå paien og sett den inn i ovnen igjen i 10/15 minutter, til osten er gyllen.

La den stå i noen minutter for å sette seg før du kutter i den på samme måte du ville gjort med en pai.

Deretter: nyt!

NYHET: Mer inspirasjon som dette får du på vår nye Facebook-gruppe “Vi som elsker kreative matoppskrifter”.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!
Vent til du ser hva Emma (10) har funnet opp!


Steike, så smart 10 år gamle Emma er! Hadde du sett for deg at et barn på hennes alder kan lage noe så innmari smart som dette?

Bestill den her! _×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)